Gerame restorane ant stalo visada yra viskas, ko klientui gali prireikti: krosnelė tinkamai sraigių keptuvėlės temperatūrai palaikyti, žnyplės, kuriomis suimamas kiautas ir laikomas kiauryme į viršų, šakutė arba šaukštas sraigėms valgyti. Sraigė iš kiauto išimama žnyplėmis ir tuoj pat valgoma, po to iš kiauto išsiurbiamas prieskoninis sviestas.
Sviestu taip pat galima pašlakstyti prancūziško batono arba paprastos baltos duonos riekelę. Taip pat galima sraigės minkštimą padėti į lėkštę, palaistyti prieskoniniu sviestu iš kiauto ir suvalgyti sraigę šaukštu.
Dažniausiai sraigės yra patiekiamos molinėje keptuvėlėje su įdubomis, kuriose jos guli svieste jau išdarinėtos. Tokiu atveju jų minkštimas tiesiog smeigiamas šakute ir dedamas į burną.