Prieskoniai…

Aptarnaujant svečius, tenka patiekti įvairiausius prieskonius – pradedant druska, cukrumi, pipirais, ir baigiant padažais, garstyčiomis, krienais. Prieskonių indeliai turi būti nuolat plaunami ir sausai iššluostomi.  Ypač dėmesį reikia atkreipti į prieskonių indelių skylutes, kurios nuo karšto maisto garų kondensato dažnai užsikemša.

Druskines reikia pripildyti 3/4 jos tūrio. Jeigu druska yra labai smulki, tuomet reikia pamaišyti rupesnės arba įdėti kelias ryžių kruopas – tokioje druskinėje laikoma druska mažiau absorbuoja drėgmę, todėl ne taip greitai sudrėksta. Pagal etiketo reikalavimus druskinė ant stalo turi stovėti tol, kol bus patiektas desertas.

Jeigu cukrinės ir druskinės gali būti ne tokios uždaros, tai pipirinėms tai svarbiausias reikalavimas. Aitrus pipirų kvapas ne visuomet ir ne prie visų patiekalų dera.
 Indeliai su garstyčiomis ir krienais yra patiekiami kartu su tam tikrais patiekalais. Garstyčių indelius būtina kiekvieną kartą pripildyti iš naujo, jų kiekis turėtų būti ne didesnis kaip pusė indelio. Kad garstyčios nedžiūtų, rekomenduojama įlašinti kelis lašus aliejaus. Garstyčių indelius derėtų dėti ant stalo tik su lėkštutėmis, o prieskoniui paimti šalia padedamas nerūdijančio plieno šaukštelis. Prieskoniams naudojami truputį mažesni už arbatinius šaukšteliai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *