Taurė… ką ir kiek pilti?

Kiek pilti gėrimo, priklauso nuo gėrimo rūšies ir taurės paskirties.

Balto ar putojančio vyno bei šampano pilame du trečdalius taurės.

Į dideles, pavyzdžiui, burgundiškojo ir bordo vyno taures, tiek daug nepilame, nes tada tektų į jas supilti pusę butelio! Pilame tiek, kiek ir į paprastą taurę.

Restorane dažniausiai siūloma 200 g. Vyno mažiau ištroškę vynų sąraše ras ir po 100 gramų.

Pietų Vokietijoje ir šiandien vynas pilstomas į dideles ketvirčio litro taures; ant jų sienelės taip ir užrašyta: talpa – 0,25 litro. Degtinės, likerio, konjako reikia pilti 20 g, portveino, stiprių pietietiškųjų vynų ir chereso – 50 gramų.

 Jokio gėrimo taurės nepripilame iki viršaus.

Be to, reikia stengtis vyną pilti nenutrūkstama srove, nes priešingu atveju taurės kraštai negražiai nusitaško vynu.

Pilant vyną butelis neturi liestis su taure. Įgudimo reikalaujantis vyno kaklu tekančių lašų sustabdymas palengvės į butelio kaklelį įstačius varvėjimą stabdantį Drop-stop™ plastiko gabalėlį. Jo naudojimas nėra nusižengimas etiketui.

Griežtai nerekomenduotina vyną iš butelio išpilstyti į taures iki paskutinio lašo dėl dugne esančių nuosėdų. Butelyje turi likti apie 30 – 50 ml vyno.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *