Verslo pietūs

Per verslo pietus įrankiai paprastai būna jau padėti ant stalo, kad juos imtumėme vieną po kito iš išorės į vidų. Desertui skirti stalo įrankiai serviruojami viršutinėje lėkštės pusėje, stikliniai indai gėrimams dedami iš dešinės.

Egzistuoja kelios elgesio prie verslo pietų stalo taisyklės. Norėdami užsitepti sviesto ant duonos netepkite ant visos riekės – atsilaužkite po gabalėlį ir tuomet tepkite. Didelius salotų lapus reikia susmulkinti peiliu. Valgant kepsnį nereikia jo viso supjaustyti iš karto – atsipjauname tik vieną gabalėlį ir valgome. Prieš geriant būtina nusišluostyti burną. Jei kam nors reikia perduoti maistą, nesistenkime perduoti jo per visą stalą – perduokime kaimynui, jis perduos kitam arba tam, kam reikia. Jei nenorime praryti, pavyzdžiui, sėklos, iš burnos ją išimame šakute arba šaukštu ir paliekame lėkštės krašte – pirštais naudojamės tik išimdami ašakas. Baigus valgyti įrankiai sudedami lygiagrečiai vienas kito, jų rankenos turi būti pasuktos (įsivaizduojant laikrodį) ties 4 valanda. Padavėjo niekada nekvieskite aukštai iškėlę ranką – ranką laikykite galvos lygmenyje, tačiau pats geriausias būdas atkreipti padavėjo dėmesį – užmegzti akių kontaktą.

Tai ne visos elgesio prie stalo taisyklės, bet visada svarbiausia išlieka viena: būtina atrodyti ir elgtis mandagiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *